Y&B БИО СЕРТИФИЦИРАНИ САПУНЕНИ ОРЕХЧЕТА 500гр/92 пранета

25,90 лв.
  • Марка: TIERRA VERDE
  • Кат. номер: 412
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Сапунени орехчета, сертифицирани от EcoGarantie. 

 

Орехчетата от серията ни Yellow & Blue узряват в подножието на Хималаите в Северна Индия. Те растат на дърветата Sapindus mukorossi, които се срещат навсякъде из местните гори. Местните жители са използвали люспите на тези орехчета в продължение на стотици години, за да мият дрехите и телата си. Индийските жени събират това малко чудо на природата и го обработват за нас. 

 

Люспите от сапунени орехчета са подходящи за нежно пране в пералня и на ръка. Съдържат растителен сапонат – сапонин, който е подходящ за пране на всички видове нормално замърсени тъкани (с пот, прах), включително функционално бельо и най-фини тъкани (вълна, коприна). Орехчетата не предизвикват избледняване на цветовете и са подходящи за хора с чуствителна кожа (деца, хора с екземи). Използването на сапунени орехчета е сред най-евтините начини за пране.

 

Може да прочетете товече в статията ни За мен ли са сапунените орехчета?

 

Инструкции за употреба: В приложената платнена торбичка поставяме съответния брой орехчета (виж таблицата), завързваме и добавяме с прането в барабана на пералнята. Не е необходимо да ползваме Yellow & Blue Омекотител или Препарат за изплакване, защото сапонинът от сапунените орехчета омекотява водата. Орехчетата могат да се използват 2-3 пъти при температури до 60 ˚C. Ако вече не се разпенват при накисване в гореща вода (не освобождават сапонин), ги отделяме за компостиране.

 

 

Температура на пране Брой орехчета
  Мека вода Твърда вода
До 60 °C 3-4 5
Над 60 °C 4-5 6

 

 

За бяло пране добавяме 1-2 лъжици прах Yellow & Blue PUER (сапунените орехчета не съдържат избелващи вещества).

 

Силно замърсено пране вечерта преди прането накисваме във възможно най-топла вода (според типа пране) и добавяме 1-2 лъжици прах Yellow & Blue PUER.

 

За петна преди пране обработваме замърсените участъци със Yellow & Blue Сапун за петна.

 

Ароматизиране на прането – преди поставяне в пералнята, накапваме торбичката със сапунени орехчета с любимо етерично масло.

 

Състав: 100 % био сертифицирани сапунени орехчета.

 

С грижа за човека и природата: Прането със сапунени орехчета е напълно натурално. За момента не познаваме по-ефективен и екологичен източник на растителен сапонат. Дърветата, раждащи тези орехчета, са диворастящи в Индия. Няма плантации за тяхното отглеждане. Орехчетата ни са събирани от индийски жени, за които тази работа е източник на доходи и независимост.

Характеристики
Производител
Tierra Verde s.r.o., Бърно, Чехия
Тегло
0.500 кг
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!