Гъбата Konjac е създадена от изсушеното растение конджак (вид ориз).
Растенията се отглеждат в Япония и Корея, а по нашите ширини са известни от две-три години, заради полезните си свойствa.
Благодарение на глюкоманана, наличен в растението конджак, гъбата конджак се използва за дълбоко почистване и хидратиране. Богата на микроелементи, витамини A, E, D, B1, B2, B6, B12и C, както и минерали, като магнезий, калций, калий и силициев двуокис повишават хидратацията, и твърдостта на кожата.
Гъбата е подходяща дори и за бебешка кожа.
С добавен минерален активен въглен, гъбата почиства в дълбочина кожата и премахва излишния себум и детоксикира кожата.
Тя действа естествено антиоксидантно и убива упоритите бактерии, които са отговорни за създаването на пъпчици.
Как се използва?
Колко често се сменят?
Най-удачно е след около месец , като след всяко ползване я измивате обилно с вода.
А ето и една добра идея- след този един месец, вместо да хвърляте вашата гъба Конджак, просто я поставете в основата на саксия на растение, което пресаждате.
Така тя ще задържа влагата , и вашето растение ще има вода за по-дълго време.