WINNI'S Naturel продукти за домашна грижа

WINNI'S Naturel продукти за домашна грижа
17 февруари 2022

За по-чист свят.
Winni's винаги се е стремял да намали въздействието си върху околната среда, съзнавайки, че бъдещето зависи от устойчивия живот.

Продуктите на Winni са различни, защото наистина имат ниско въздействие върху околната среда във всяка производствена фаза. Различни са, защото са биоразградими и безопасни дори и за най-чувствителната кожа. Те са различни, защото съчетават качество и достъпност: екоустойчивостта трябва да бъде достъпна за всеки. Те са различни, защото техните уникални характеристики винаги са доказуеми.

Алергии и почистващи препарати: кои продукти да изберете за почистване, намалявайки възможността от дерматит и опазвайки околната среда?

Понякога може да се случи да имате дерматит или алергии, без да можете да разберете произхода им за дълго време

Често сме склонни да свързваме алергиите с това, което ядем, пием или вдишваме, но има и контактен дерматит - или екзема -, които могат да бъдат резултат от сенсибилизиращи вещества, които използваме всеки ден.

Има два различни типа контактен дерматит, единият от дразнещия тип (DIC), който възниква след директен контакт с вещества, които причиняват клетъчно увреждане на кожата, докато алергичен контактен дерматит (ACD), който възниква след многократно излагане на вещества - алергени - способни за задействане на реакция на имунната система, която освобождава веществата, отговорни за дерматита, които причиняват свръхчувствителност в кожата.

Никелът е най-честият сенсибилизиращ агент: всеки втори дерматит се дължи на този метал и в по-малка степен на други, като кобалт и хром. Други често срещани алергени са консерванти, ланолин, парфюми. Никелът присъства в много детергенти, но също и в козметика, бижута, бижута и в някои храни

Но кои са най-безопасните продукти за избор?

Алергии към перилни препарати: как да ги идентифицираме?
Много детергенти (за съдове, пране или повърхности) съдържат алергенни химикали, които могат да причинят кожни проблеми, особено при тези, които вече са предразположени към екзема или кожни алергии. И така, първото нещо, което трябва да направите, за да разберете дали проблемът е свързан с конкретен продукт, е да се консултирате със състава му, за да откриете наличието на:

Консерванти (като изотиазолинони, парабени, формалдехид).
Парфюми
Метали (по-специално никел, хром и кобалт).
С течение на времето и ежедневния контакт може да се случи така, че алергените да сенсибилизират имунната система. Най-често срещаният дерматит засяга ръцете, но може да се появи и в други части на тялото, ако например „виновникът“ е препарат за пране. Всъщност това може да остави следи върху дрехите или спалното бельо, като сенсибилизира кожата, с която влизат в контакт. Алергията може да се прояви чрез сърбеж, зачервяване, еритема, но също и с подуване, мехури, лющене, удебеляване или фисури.

Предотвратете алергии с хипоалергенни почистващи препарати
За да избегнете развитието на алергии, кожни реакции или екзема, най-добрата стратегия е превенцията, т.е. избягвайте използването на детергенти, които съдържат алергенни вещества. Хипоалергенните перилни препарати са специално разработени, за да сведат до минимум възможността от алергични реакции.

Но как да изберете наистина хипоалергенен продукт? Изберете продуктите на компаниите, които публикуват резултатите от клиничните тестове на своите продукти и списъка на съставките, които ги съставят. Друга важна отправна точка са сертификатите: потърсете тези, свързани със съвместимостта с кожата и суровините, като ICEA или Skineco.

Не забравяйте, че хипоалергенните перилни препарати са полезни не само за тези, които вече са алергични, но и за тези, които искат да предотвратят появата на алергии!

Философията на Winni's: почистващи препарати, подходящи за всеки
Един от крайъгълните камъни на корпоративната философия на Winni's е социалната устойчивост, разбирана като уважение към здравето на крайните потребители, нашите служители и околната среда

Нашите перилни препарати са хипоалергенни и ефективни като основните конкуренти на пазара, но не съдържат агресивни вещества, ние внимателно подбираме съставките от растителен произход, които ги съставят, активните съставки и парфюмите. Ние използваме само суровини с висока степен на чистота, които подлагаме на строг контрол, за да избегнем наличието на тежки метали (никел, хром и кобалт). Ние не използваме сенсибилизиращи вещества или консерванти и избираме само парфюми без алергени

Всички наши продукти са подложени на тест за никел, хром и кобалт (стойност по-малка от 0,1 ppm).

 

ПРОДУКТИ Winni's Naturel

 

29 януари 2023
HG Специализирани Почистващи Препарати (Ново Зареждане)

Разгледайте новите предложения на специализираните препарати с марка HG

прочети още
18 януари 2023
Wc Net таблетки за септична яма

Насладете се на страхотно предложение от WC Net Professional за вашите септични ями сега!

прочети още
5 май 2022
StarDrops The Pink Stuff Почистваща Паста Чудо

Продуктите от серията PinkStuff са създадени с помощта на натурални продукти, специално подбрани за висока ефективност при почистване.

прочети още
14 май 2022
СТИРКА БГ НА 1 ГОДИНА

ПРАЗНУВАМЕ РОЖДЕН ДЕН С 10% ОТСТЪПКА НА КАТЕГОРИЯ ПРОДУКТИ STARDROPS THE PINK STUFF ЗА ПЕРИОД 14.05.2022г - 31.05.2022г

прочети още
15 април 2022
НОВА ДОСТАВКА НА ПРОДУКТИТЕ НА STARDROPS

Уважаем Клиенти, Новата доставка на продуктите Stardrops от серия Pink Stuff е вече факт.

прочети още
17 февруари 2022
НОВО ЗАРЕЖДАНЕ НА ПРОДУКТИ STARDROPS The Pink Stuff

Уважаеми клиенти, получихме следните продукти от серията STARDROPS The Pink Stuff: STARDROPS The Pink Stuff магическа паста 850 гр.; STARDROPS The Pink Stuff магически крем 500 мл.; STARDROPS The Pink Stuff спрей за огледала и прозорци 750 мл; STARDROPS The Pink Stuff препарат за тоалетна 750 мл.; STARDROPS The Pink Stuff The Miracle Laundry Oxi спрей за петна 500ml; STARDROPS The Pink Stuff BIO гел за пране 900 мл/30пр; STARDROPS The Pink Stuff SENSITIVE NON-BIO гел за пране 900 мл/30пр

прочети още